Krajowy Finał Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” – prestiżowe nagrody „Perła 2025”
Podczas Targów „Smaki Regionów” w Poznaniu odbyło się podsumowanie XXIV edycji ogólnopolskiego konkursu pn. „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, w trakcie którego wręczono statuetki „Perły 2025”.
„PERŁY 2025” dla województwa zachodniopomorskiego:
- Chleb Bałtycki z Bobolic – Gminna Spółdzielnia ,,Samopomoc Chłopska” Bobolice
- Dżem z czerwonej porzeczki – Jolanta Lipińska z Sulina, gmina Marianowo
- Miód drahimski wrzosowy – Konrad Fujarski „Miody Fujarskich” Kluczewo
- Pierogi z wędzonym linem – Jolanta Stańczyk z Linówka, gmina Ińsko
- Szarlotka wolińska – Krystyna Choroszkiewicz „Stowarzyszenie Sołtysów Ziemi Wolińskiej”
- Szynka pradziadka – Helena Florczak Masar Sp. z o.o.
Serdecznie gratulujemy!