Krajowy Finał Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” – prestiżowe nagrody „Perła 2025”

Podczas Targów „Smaki Regionów” w Poznaniu odbyło się podsumowanie XXIV edycji ogólnopolskiego konkursu pn. „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, w trakcie którego wręczono statuetki „Perły 2025”.

„PERŁY 2025” dla województwa zachodniopomorskiego:

  • Chleb Bałtycki z Bobolic – Gminna Spółdzielnia ,,Samopomoc Chłopska” Bobolice
  • Dżem z czerwonej porzeczki – Jolanta Lipińska z Sulina, gmina Marianowo
  • Miód drahimski wrzosowy – Konrad Fujarski „Miody Fujarskich” Kluczewo
  • Pierogi z wędzonym linem – Jolanta Stańczyk z Linówka, gmina Ińsko
  • Szarlotka wolińska – Krystyna Choroszkiewicz „Stowarzyszenie Sołtysów Ziemi Wolińskiej”
  • Szynka pradziadka – Helena Florczak Masar Sp. z o.o. 

 Serdecznie gratulujemy!

image_pdfimage_print
Scroll to Top